Tietoa Sawosta

Tietoa Sawosta

[tabwrapper id=”ske_alicontainer1″ itemno=”1″ orient=”h” effect=”1″]

[tabtxt]Historia[/tabtxt] [tabtxt]Ympäristövastuu[/tabtxt] [tabtxt]Laatu[/tabtxt]
[tabcontainer] [tabcontent]

SAWO = SAuna WOrld

2006

Sawo Finland Oy perustettiin Suomeen, toimitusjohtajaksi nimitettiin Tomi Rinne.

1999
SAWO, Inc. perustettiin Cebuun, Filippiineille.

1997
SAWO:sta Aasian alueen suurin saunatuotteiden valmistaja.

1994
VM Kallioniemi aloitti kiuas- ja saunatarvike-liiketoiminnan SAWO-brandinimellä. SAWO-nimi syntyi sanayhdistelmästä Sauna World.

1987
VM Kallioniemi perusti FEM Limited:in Hong Kongiin.

SAWO on suomalainen saunavalmistaja, jonka on perustanut VM Kallioniemi. Kallioniemi perusti FEM Limited:in Hong Kongiin vuonna 1987, missä myöhemmin syntyi SAWO-brändi. SAWO-brändi perustettiin vuonna 1994, joka edustaa kiuas- ja saunatarvikeliiketoimintaa. Brändinimi SAWO määräytyy sanaleikistä Sauna World eli saunamaailma.

SAWO kasvatti nopeasti tunnettavuuttaan ja oli vuoteen 1997 mennessä Aasian alueen suurin saunatuotteiden valmistaja. SAWO-tuotteet tarvitsivat suuremman tuotantotilan tilausten kasvaessa, jolloin SAWO Inc perustettiin Cebuun, Filippiineille. Vuosien varrella SAWO kehittyi alansa jokaisella rintamalla ja sen myötä henkilöstömääräkin kasvoi 300:een.
SAWO astui myös Suomen markkinoille hoitamaan alihankintatoimintoja, ja Sawo Finland Oy perustettiin Suomeen vuonna 2006. Sawo Finland Oy:n toimitusjohtajana toimii Tomi Rinne.

SAWO:n nousujohteisen kasvun ansiosta tuotantoa laajennettiin entisestään, jolloin vuonna 2011 avattiin toinen tehdas Cebuun, yhteispinta-alaltaan 5000 m2. SAWO jatkoi markkinoiden valtaamista ja vuoteen 2013 mennessä SAWO oli myynyt tuotteitaan jo yli 80 maahan.

Suomalaisena saunavalmistajana oli tavoitteena tietenkin palvella myös kotimaan asiakkaita itse. Hyvän hetken koitettua, vuonna 2014 SAWO avasi omat toimitilat Suomeen, Kangasalalle. Suomen toiminimi on Sawo Nordic Oy, joka tekee yhteistyötä Sawo Finland Oy:n kanssa sekä Puutyö K. Viljanmaan kanssa. Yhteispinta-alaksi Suomessa tulee täten 2500 m2. Sawo Nordicilla on tällä hetkellä noin kymmenkunta työntekijää Suomessa.

[/tabcontent] [tabcontent]

Ympäristövastuu

SAWO:n tavoitteena on yhdistää tuotannon korkea laatu ja ympäristöystävällisyys. Yrityksellämme on standardin ISO 9001:2000 mukaiset laatusertifikaatit laatujohtamisesta, puuntyöstöosastomme on liitetty vuosittaiseen TÜV Rheinland:in auditoimaan sertifiointiohjelmaan ja vuonna 2007 saimme tuotannolle sekä tuotteille ympäristöjohtamisen standardin ISO 14001:2004.

Yleinen huoli globaalista ympäristöstä ja siihen vaikuttavista tekijöistä kasvaa koko ajan. SAWO haluaa omalta osaltaan olla kehittämässä ympäristöystävällisiä toimintaprosesseja. Toimiaksemme tehokkaasti, pyrimme yhtenäistämään toimintojamme niin laatu- kuin ympäristöjohtamisenkin alueella. Tavoitteenamme on saada entistäkin vahvempi, ympäristöystävällinen perusta korkealaatuisille SAWO -saunatuotteille.

[/tabcontent] [tabcontent]

Laatu

SAWO:n tavoitteena on aina tuotannon korkein mahdollinen laatu.

SAWO:n tavoitteena on yhdistää tuotannon korkea laatu ja ympäristöystävällisyys Yrityksellämme on standardin ISO 9001:2000 mukaiset laatusertifikaatit laatujohtamisesta, puuntyöstöosastomme on liitetty vuosittaiseen TÜV Rheinland:in auditoimaan sertifiointiohjelmaan.

Panostamme henkilökunnan osaamiseen ja ylläpidämme SAWO:n kilpailukykyä muun muuassa jatkuvan koulutuksen ja toimintaprosessien kehittämisen kautta.

Tuotetestaukset suoritamme kansainvälisen sertifiointiauktoriteettien valvonnassa. SAWO- tuotteet noudattavat kansainvälisiä standardeja, kuten IEC 60335-2-53. Tuotannon ja testauksen linjaukset vahvistavat yrityksemme kilpailukykyä entisestään kansainvälisillä markkinoilla. Uskomme, että korkeasti motivoitunut henkilöstö laadukkaassa työympäristössä saa aikaan kilpailukykyisiä tuotteita.
[/tabcontent] [/tabcontainer] [/tabwrapper]